tisdag 7 oktober 2014

Femåringen

Nu bor det en femåring här. Fem år!! Det är otroligt vad fort tiden gått. Nyss var hon ett litet knyte, ett argt sådant, men ändå. Nu fem år senare är hon ibland arg men oftast klok och frågvis på femåringars vis.




Dagen började med jag-må-han-leva sång och paketöppning i sängen. I ett av paket fanns en efterlängtad gul klänning som prinsessan Belle har. Ni vet, Skönheten och odjuret såklart.
Tuva klädde om och tog sig en dans.




















Sen blev det mer praktisk klädsel och en tur till bondens marknad.


Sista marknaden för detta år, så vi handlade rejält mycket.
Efteråt blev det hemåt för att fixa inför kalaset vi hade i söndags.
Macaroner skulle bakas, tårtan dekoreras och huset skulle städas.

















Sen kom söndagen och Tuva väntade och väntade och väntade..... sen kom ÄNTLIGEN kalasgäserna!



Tuva önskade sig en tårta med hundar. Så så fick det bli. Allt är ätbart. Fylld med hallonmousse och dumlefluff. Söt och populär.


















Efter alla hade ätit och druckit blev det lek och utklädnad. Massa bus och obligatorisk fiskdamm. Vi stora fikade vi med och lät barnen härja fritt. En mycket trevlig och lyckad dag.

Vi hann med ett annat kalas för någon vecka sen, för då var det nämligen Malte som fyllde 1 år. Malte är Livias lillebror och självklart skulle vi fira det.


Tuva och Malte

















Sen blev jag sjuk och åkte hem, men resten av familjen kalasade i flera timmar.

Annars rullar dagarna på, skola för mig, jobb för K och dagis för barnen. Igår var dagis stängt så vi besökte ett ställe vi inte varit på mycket länge. Nämligen öppna förskolan myran. Ett kärt återseende tillsammans med Livia med familj.



Vi fikade, målade och degade. Lekte med alla leksaker och hängde runt. Efteråt lunchade vi hemma hos Livia. Sen åkte vi och köpte en ny bilstol till Tuva som endast med våld får plats i sin gamla. Men nu när tjockare kläder kommer på så blir det för trång och vi har insett att tjejen blivit stor och att det är dags att vända framåt.

1 kommentar:

  1. Hoppas våra HURRA rop hördes från Cypern
    Kramar Mo-Mofa

    SvaraRadera