söndag 30 november 2014

Önskelistor

Idag är det 1:a advent och vi har tänkt första ljuset, nedräkningen har börjat. Tuva längtar och väntar. Max är mer sansad inför detta med jul.
Sansad var han dock inte när han träffade tomten.

Vi backar bandet lite. Vi fick besök av mormor några dagar, och turligen var det julmarknad i trädgårdsföreningen. Så barnen skrev önskelistor för en fågel viskade i örat att det skulle vara en tomte där.....


Så lyckan, och ivern, var enorm. Max kastade sig fram och den stackars tomten hade fullt schå med att inte köra över de andra barnen. Men Max han var så nöjd så. Tuva var mer blyg, som hon alltid är, men berättade snällt vad hon önskade sig och önskade sen tomten en god jul. :) Vi får väl se vad som kommer till julafton.

(Kan tillägga att vi även i går hamnade på en något mindre julmarknad där, hör och häpna, tomten också dök upp, och plötsligt så hjälpte Tuva mamma att diska, städade sitt rum och borsta tänderna...... ! Smart unge!)









På julmarknaden kunde man även åka häst och vagn, något de små tog fasta på, trängde sig före alla, snabbt som attan och for iväg innan någon hann säga stopp.

Jäkla, lyckliga ungar!



















Samma dag var det invigning av "vinterljus 2014".
Vi orkade inte med hela vägen runt, men ska försöka se alla fantastiska ljusinstallationer någon kväll.
Det roliga är att vi ser några från fönstret, i år går slingan nämligen förbi oss.


Dagen efter var det dags för mormor att åka hem (trist) men först gjorde vi ett besök på IKEA, jag Tuva och mormor. Mysigt att bara vara vi tjejer. Vi åt brunch och shoppade loss.

















Sen har veckan rusat på, har massivt mkt i skolan och det känns att man lever. En bil som fick vinterdäck och en tvåa på besiktningen..hm.. ja det får vi fixa.

Igår drog vi fram adventspyntet och for på ovan nämnda julmarknad.
Tuva och Max fick pynta adventsljustaken.

Men inte går det att få några tindrande barn inte.....


















Idag tände vi första ljuset.
Tyvärr har vi inte orkat baka något, hade planer på både pepparkakshus, pepparkakor och lussebullar men ett trist virus har parkerat i allas halsar och orken är lite sådär, så vi köpte lussekatter på konsum istället.













1 kommentar:

  1. Alltid TREVLIGT att komma ner till Er,
    försökte komma fram till tomten men det var
    två mycket ivriga barn som hann före.
    kramar Mo-Mofa

    SvaraRadera