lördag 7 september 2013

Cirkus och andra äventyr

Veckan har varit fullspäckad med utflykter, lek, bus och annat kul. Har försökt hinna med så mkt som möjligt trots pluggande. K har verkligen prickat in en fantastisk sensommar, bara sol sol sol och varmt. Underbart. De har utforskat lekparker i norr och i söder, öster och väster. Vi har sådan tur att Linköping satsar stort på lekplatserna och just nu finns 20 temalekparker och vi har besökt de flesta. I veckan blev det fyra av dem, tåglekparken, trädgårdsleken, lillvalla och trollparken. Dagen då vi var i valla blev riktigt lyckad, vi hittade en äventyrsstig, såg kor i skogen, klättrade in i grävlingsgryt (inte ett riktigt såklart!) lekte i parken, var i gamla linköping och sen tog vi bussen hem. I går var vi på besök på förskolan änglastämman och lekte lite. Mycket populärt hos barnen och de frågade om de fick börja där, och det fick de. :)
Det gäller att passa på nu när vi alla är hemma och vädret är så ljuvligt. Har massor i skolan så jag hänger med när jag kan.

Idag var vi på valladagarna där det var tivoli, ponnyridning, lek i parken och sist men inte minst CIRKUS!
Vi lekte först en stund i parken, Tuva älskar linbanan och åker och åker och åker, däri mellan står hon fint i kö. Duktig tjej. Max lekte i den stora båten och klättrade på flygplanet. Allt är kul när man är två.


Max kikar ut ur båten.













Sen begav vi oss ner till tivoliområdet, som inte var så speciellt om man är äldre än fem, men barnen var lyriska. De åkte tåg...

















....med "lillasyster" Livia. De åkte karusell...






















...och hoppade i hoppborg.
Sen var det dags för ponnyridning, och lyckan var total hos Tuva när älsklingsponnyn Ludvig var där. Max ville absolut också rida och säkrare tvååring i sadeln har jag aldrig skådat, en naturbegåvning!!!

Efter ritten var det så tid för dagens stora attraktion, Cirkus! Detta är ingen vanlig cirkus utan det är cirkus för barn av barn, Cirkus Vallaskojsky. Clowner, hästar, hoppande getter, pippi, gymnaster ja det fanns allt och lite till. Tuva och Max tyckte det var fantastiskt bra, och även mamma och pappa var imponerande. Roligt och otroligt duktiga. Kul! Cirkuspremiär.

Dagen avslutades sen med en stunds lek i parken med fika i skuggan. Jisses så varmt denna dag har varit, riktig högsommar, härligt!

I morgon jobb för K och vi ska iväg på nya äventyr. På måndag börjar Tuvas sista v på sin förskola, känns spännande och sorgligt. Ett kapitel är slut, men ett nytt börjar.

1 kommentar:

  1. Även konstgjorda hästar kan vara kul att
    rida på
    Kramar Ma-Mofa

    SvaraRadera