måndag 27 oktober 2014

En söndag i valla

Efter en vecka med VAB till och från och egen förkylning från hell så orkade vi oss ut alla fyra (fem) i söndags. Morgonen lovade sol, men sen kom de mörka molnen och vi tvivlade på vårt val att åka till valla. Men åkte gjorde vi.

Jag hade ju lovat ponnyridning, så så fick det bli. Tuva fick rida på Chapman och Max, han fick en egen Porsche. Han kan han. Mycket lyckliga barn, och Max är som sagt en naturbegåvning.



Efter ridturen promenerad vi tillbaka till valla lekpark och drog ner mössorna över öronen. Det här gör vi fort var tanken. Men när vi närmade oss parken så kurrade magarna på oss betänkligt. Så passligt att grillen var tänd och kolen perfekt. 
Så det var bara att omvärdera vårt beslut och hämta grillkorv och kaffe som vi lämnat kvar i bilen. 










Gissa om att det smakade bra!
Det är något speciellt med att grilla och äta ute, speciellt när man efteråt luktar skogsbrand och man är rosig om kinderna hela kvällen.
Tuva och Max tyckte definitivt att getterna såg utsvultna ut, och som tur var så hade vi med lite åldrade morötter och bröd som ingen ville äta, eller jo getterna ville. Tuva berättade stolt hur alla djur älskar henne, och de gör de säkert.
Det tog emot att ta sig hemåt, men elden hade slocknat och det började skymma. Max somnade i bilen hem. Full med korv och doftade häst, eld och av hösten. En otroligt mysig dag som man få leva på länge.


måndag 20 oktober 2014

Hösten är här och ännu mera kalasande

Nu är det höst på riktigt. Det är en allt mindre mängd löv på träden och det börjar bli mörkt allt tidigare. Känns sådär helt ärligt,  jag gillar hösten, men mörker och allt grått gör inte direkt underverk för humöret. Tur att vi har sådana solstrålar här hemma som gör livet ljusare :)
Vi försöker hitta på saker ute så mycket som möjligt och fånga de fina dagarna som finns kvar.
En dag var vi och handlade vårlökar, så nu har vi grävt och grävt och får se vad som dyker upp till våren.





















VAB:andet är här, hela familjen är rejält förkylda. Elakt virus som får oss alla att hosta och snora. Väldigt olägligt mitt i min tentaperiod och K har hela AT uttagningen på sitt bord. Vi får klunsa.....

Men denna helg har vi haft fullt upp, så mkt alvedon, strepsils och hostmedicin fick det bli.
För i lördags fick vi besök av de här....














Vi tog en vända till parken för lek och fika.






















Riktigt ruggigt och när vi sen vände hemåt kom regnet som på beställning. Då var det gott med sjömansbiff och sen fika. Nu är alla oktoberbarn firade, dvs. Mormor, Tuva och jag.
Tuva tackar så mkt för alla fina presenter från alla. Moster, morbror, kusinerna, mormor och morfar.
Tack för att ni kom, alldeles för kort. Ses snart!!!

Sen på söndagen blev det, om man frågar Tuva, Ä N T L I G E N dags för hennes femårkalas för alla kompisar på dagis. Vi dukade fint och bjöd på lekar musik och fiskdamm. Vi skippade tårtan och gjorde ett slott av glass, ett slott som väldigt snabbt blev ruiner, men goda sådana.




















Max var enda pojken på kalaset så temat blev snabbt prinsessor och det kläddes ut i alla prinsessklänningar som Tuva har.
Alla hade roligt och det var två mycket nöjda barn efteråt. Själv var man rätt så trött och det var skönt att slappa en stund i soffan sen.

Idag är det måndag och K har varit pappaledig idag, själv försöker jag få till alla tentor, en inskickad, en kvar. I morgon är det dagisdag och vardag igen.
Nu blir det inget kalas på ett tag, eller det är ju inte sant eftersom vi är bjudna på kalas i november.

lördag 11 oktober 2014

En vanlig lördag




Denna helg är vi lediga från allt vad fest och kalas heter, inte helt sant då vi är bortbjudna i morgon. Men VI ska inte ha något kalas här. Nästa helg däremot så ska Tuva få ha kalas för sina dagiskompisar. Två timmar, glasstårta och röj. Sen helgen efter det är det me&i klädvisning.... Helgen efter ska vi på halloweenkalas. Ja så går helgerna iväg. Men idag har vi varit lediga. Jag och Tuva tog en sväng på stan vid lunch. Sen mötte vi upp pappa K och Wilma och tog en cykeltur/promenad i det helt fantastiska vädret ner till trädgårdsföreningen. Vi fikade i solen och verkligen njöt av allt det vackra. I en solig backe satt en tjej och spelade fiol så vackert, ja allt kan hända i trädgårdsföreningen. :) Underbart. Tyvärr var vi tvungna att bryta upp då K har nattjour. synd, men ändå så uppfriskande.

Ikväll blir det "mys" som Tuva säger. Något lämpligt på TV och popcorn till det. Tja varför inte, det är ju ändå lördag.


Wilma grånäsa var så klart med.


















I morgon ska vi som sagt iväg på lunch och lite kalas till Skänningeslätten. Det ska bli trevligt som alltid. Tänkte ta kameran med så får vi se om det blir något fotande.
Har väldigt mycket i skolan nu och känner att veckorna är alldeles för korta. Jobb på dagis på onsdag känns inte alls lockande utan behöver den tiden till studier. Men vad gör man när man har barnen på föräldrakooperativ..... Ja ja, det får uppvägas av insynen, möjlighet att påverka och kontakten som det innebär. Vi är ju ändå väldigt nöjda med val av dagis, även om det alltid finns förbättringar att önska. 
Nog om dagis. 
Åter till Tuvas dagiskalas. Jag hade inga planer på att ha något sådant kalas, speciellt eftersom vi firade Tuva förra söndagen. Men det är sista chansen att bjuda alla kompisarna från dagis, nästa gång, ja då går hon ju i skolan!! Så fort tiden går. Men i alla fall. Igår skrev Tuva inbjudningskort och idag klistrade vi frimärken och la på brevlådan. Vi får se hur många som kan komma men totalt är det (tror jag) tolv barn inbjudna, och säkerligen kommer inte alla. Tänker som sagt göra det så enkelt som möjligt, men ändå ge Tuva ett roligt kalas. 

tisdag 7 oktober 2014

Femåringen

Nu bor det en femåring här. Fem år!! Det är otroligt vad fort tiden gått. Nyss var hon ett litet knyte, ett argt sådant, men ändå. Nu fem år senare är hon ibland arg men oftast klok och frågvis på femåringars vis.




Dagen började med jag-må-han-leva sång och paketöppning i sängen. I ett av paket fanns en efterlängtad gul klänning som prinsessan Belle har. Ni vet, Skönheten och odjuret såklart.
Tuva klädde om och tog sig en dans.




















Sen blev det mer praktisk klädsel och en tur till bondens marknad.


Sista marknaden för detta år, så vi handlade rejält mycket.
Efteråt blev det hemåt för att fixa inför kalaset vi hade i söndags.
Macaroner skulle bakas, tårtan dekoreras och huset skulle städas.

















Sen kom söndagen och Tuva väntade och väntade och väntade..... sen kom ÄNTLIGEN kalasgäserna!



Tuva önskade sig en tårta med hundar. Så så fick det bli. Allt är ätbart. Fylld med hallonmousse och dumlefluff. Söt och populär.


















Efter alla hade ätit och druckit blev det lek och utklädnad. Massa bus och obligatorisk fiskdamm. Vi stora fikade vi med och lät barnen härja fritt. En mycket trevlig och lyckad dag.

Vi hann med ett annat kalas för någon vecka sen, för då var det nämligen Malte som fyllde 1 år. Malte är Livias lillebror och självklart skulle vi fira det.


Tuva och Malte

















Sen blev jag sjuk och åkte hem, men resten av familjen kalasade i flera timmar.

Annars rullar dagarna på, skola för mig, jobb för K och dagis för barnen. Igår var dagis stängt så vi besökte ett ställe vi inte varit på mycket länge. Nämligen öppna förskolan myran. Ett kärt återseende tillsammans med Livia med familj.



Vi fikade, målade och degade. Lekte med alla leksaker och hängde runt. Efteråt lunchade vi hemma hos Livia. Sen åkte vi och köpte en ny bilstol till Tuva som endast med våld får plats i sin gamla. Men nu när tjockare kläder kommer på så blir det för trång och vi har insett att tjejen blivit stor och att det är dags att vända framåt.