måndag 8 september 2014

Brittsommar och tillbakablick

Oj vad hände, september redan!!
Har inte haft tiden att blogga, som synes, tyvärr. Men nu blir det några få rader om sommaren som kom och gick och jag jobbade bort det mesta av tiden. Trist att missa så mkt tid med familjen, har ju haft så otroligt långa lediga somrar under många år och nu....två veckor...
Men sommarens arbete var otroligt roligt, givande och spännande. Hemsjukvården i kommunen var en utmaning som hette duga. Det var inte alls så självklart att gå tillbaka till studierna kan jag lova, för jobbet var så perfekt. Men nu är jag åter i skolbänken och det är definitivt utmanande och utvecklande om något.

Nåväl åter till sommaren nu.
Vi åkte till kolmårdens djurpark en helg. Premiär för oss alla utom K och vilken fin premiär! Ja jisses så trevligt och positivt överraskad. Trodde inte det skulle vara så bra. Mötte upp Guffa Thomas och faster Lina och Tuva hängde med dem så mkt hon kunde. Max hade ett litet utbrott vid lunch över att pastan hade smör på sig. Ibland är det underbart att vara tre.


...kom NUUUUU Guffa!!!...
 Max i gondolen.


Linbanan imponerad stort. Ljudlöst åkte vi över savann och skog. Någr meter från Lejon, björnar och allehanda djur med kronor på huvudet. Högt var det också emellanåt, jäkligt högt...hua..















Otroligt snälla killingar som stod ut med alla barn (och vuxna) som skulle klappa och gulla.

Tuva gick på delfinshow med Lina och Thomas, Max somnade i vagnen så undertecknad och Kenneth hängde runt på savannen under tiden. Såg elefantshow och toksöta surikater. Nästa ggn vill jag också se delfinshowen!



Men vi såg tigrar, björnar, elefanter, en sälshow, apor, tapirer...ja och massa andra djur. En helt fantastisk dag!
















Sen fick vi besök av farfar och Hoda. Vi hade en heldag i valla och gamla linköping. Jättemysigt. Det blev en tur med tuff-tuff tåget, med lyckliga barn. Picnic och allmän lek och bus.
Rida på kossa t.ex.




Max picnicar tortillabröd som vi skulle mata getterna med.


















Efter trevligt besök så var det åter dags för mig att jobba ngr veckor till sen åkte vi till kökar!! Äntligen!

Ett stopp på vägen upp hos farfar och Hoda. Jättetrevligt med lek och bad i parkleken i solberga.
Grill på kvällen och trevlig samvaro.
Sen packa bil och åka till Moster Eva och Morbror Johan. Där fick vi mat i mängder och bad i havet. Massa sol och helt underbart! Det var inte så att vi ville åka just då. Men sen var det dags att äntra m/s Skiftet och ÄNTLIGEN komma över till kökar.

På kökar gjorde vi det man ska göra där. Dvs slappa, äta glass, sola, åka båt, njuta av livet och bara ha det så där fantastiskt underbart ljuvligt bra. Det finns inget ställe på hela jorden jag hellre skulle vilja vara på än där.


Obligatorisk bild.















Max skippade blöja, för gott.




Sen firade vi Max lite i förskott att han skulle fylla tre! Det är stort att få en 3-åring!

En jättefin och härlig dag med paket och tårta som det ska.
















Vi har ju även traditionsenligt ätit oförskämda mängder glass och hängt med världens bästa tjejer, AnnaKarin och Annie. Att sen Anna Karin råkar ha tre störtsköna hundar gör ju livet så där supertipp-topp enligt Tuva.










Tyvärr så har allt en ände så även de otroligt snabba tio dagarna som spenderades på världens bästa plats med världens bästa människor. Så sen blev det hemfärd med en övernattning hos Johan och Eva (tack igen!) sen hemfärd dagen efter. Wilma hade en "incident" involverat våteksem och fluglarver. Akutbesök hos veterinär och bebianrumpa kom hon levande ur detta men det var nog mer än nära ögat. Men idag mår hon bättre än på länge. Hon kommer få gå på "hund-ipren" resten av livet och hon har blivit så glad och pigg. Phu.










Åter hemma och åter till jobb och dagis. Barnen fick iaf vara lediga 5 veckor i sträck och sen en bonusvecka ledigt till. Tuva längtade tillslut till dagis. Ett bra betyg! Max går numera på svalan där 3-5 åringarna går. Ett lyft för honom och han tycker det är så roligt på dagis.

Sommaren har varit lång och het (vi glömmer bort den kalla tiden runt midsommar...brr...)
Men annars har vi BADAT och BADAT.

















I poolen hos Anna Karin. Underbart och även vi vuxna badade massor.

















I plaskisbassängen i Johannelund. Ett kanonbra ställe där vi har spenderat mkt tid.







Eller fontänen på T1....




















Här testar Tuva plaskdammen i Solberga.

...och så vattenlekparken i gottfridsberg....




















Sommarens värme försvann sedan helt plötsligt och baddräkt byttes mot fleecjacka. Tuva fick chansen att gå på cirkus med mig. Det blev en helkväll på cirkus scott. Artisterna imponerade med showen som sådan haltade lite tyckte jag. Tuva var nöjd. Blev inga bra bilder men Tuva fick premiär, inte bara på cirkus utan även sockervadd.....






















Nu är det som sagt åter till skolbänken och det känns jättekul det med även om jag saknar mina arbetskamrater jag fått under sommaren.
Vi försöker fånga dagarna så mkt som möjligt. Nu har vi åter värmen och vi har hunnit ha ett kalas hemma med vänner för att fira att Max blivit tre.



Kalasfina och tårtsugna barn med Max utlovade Blixten McQueen-tårta.
En kanondag!










 Efter dagishämtning har vi hängt ute så mkt som möjligt. Vi har lekt i trädgårdföreningen....
...och helikopterparken.....



















Igår fick vi äntligen besök av mormor och morfar. Vi promenerade till bondens marknad och sen var det jippo i trädgårdföreningen. Det var till och med ett bröllop! Ansiktsmålade barn och Max somnade i vagnen hem. Tyvärr fick jag ett migränanfall som hette duga och det förstörde hela em och kvällen. Usch och fy. Trist när vi hade sett fram emot att de skulle komma. Får hoppas att vi kommer iväg uppåt något snart.





















Idag var huvudet och orken ok. K har nattjour men ville njuta av dagen. Så vi gjorde det vi brukar. Packade väskan och vagnen och barnen tog sina cyklar och sen var vi ute och lekte.





Tuva och Max älskar att cykla, och fort ska det gå!






I morgon är det måndag igen och vardagen är som vanligt. Dagis, plugg och jobb. Oroligt viktigt att fånga dagarna som går, snart är det mörkare och kallare och det kanske inte alltid lockar att gå ut lika mkt. Tacksam för alla fina dagar som denna sommar har givit oss!