onsdag 25 juni 2014

Jobb jobb jobb

Det känns att jobba heltid igen. Tufft, jättekul och kroniskt dåligt samvete. Inte roligt med det sistnämnda när man lämnar barnen förs och hämtar sist :/
Men nu är det sista dagarna innan sommarlov för dem i fem + en vecka. Så det får bli en tröst i det hela. Vi försöker att fånga dagarna så gott det går ändå. Efter dagis blir det rätt ofta trädgårdsföreningen eller bara ut och cykla.
Max cykel var nog en av de bästa sakerna han fått. Han Ä L S K A R sin cykel, och Tuva älskar sin med. Vilken fart de får, ibland med hjärtat i halsgropen, någon vurpa har det blivit och en skrapad armbåge. Sommarskador så som det ska vara.

Innan midsommar hade vi besök av mormor. Vi hann med lite av varje, en överraskande dagishämtning, trädgårdsföreningen, stan, gamla linköping och valla. en tur med tuff-tuff tåget och glassätande i solen. Det var nog en trött mormor som åkte hem och vilade upp sig, men vi var glada för att hon kom. Max tjatade om att morfar också måste komma.


 Tuva fick en ny ballerinaklänning då den gamla satt som ett korvskinn. Ingen var gladare än Tuva som skulle ha knut och d a n s a d a n s a d a n s a.

I valla flögs det bl a flygplan och andra lekar i flera flera timmar.

















Midsommar firades i dagarna två. Först på dagis:





















När mamma valde klänning. Sedan på midsommarafton när mamma jobbade valde Tuva själv.





















Ballerinaklänning, blomsterkrans och tiara, här med bästisen Livia.

Nu är det som sagt sista veckan på dagis. När vi kommer åter i augusti ska Max flytta in på Svalan. Det är avdelningen där Tuva går och Max blir ju faktiskt tre snart. Så otroligt fort tiden går, vill ibland bara stoppa den och ha dem så här små för alltid. Bitterljuvt.

Fast för Max del är nog flytten en höjdare. Han älskar att vara på svala och leka med de större barnen och att dessutom ha syrran där är kanon.
Han är en höjdare på att sparka fotboll. Så det gör vi lite nu och då.





















Vecka 30 + 31 är det äntligen semester för mig med, ser verkligen fram emot det samtidigt som det är kul att jobba. Så fram tills dess så kör jag min tjänstecykel mellan såromläggningar, bedömningar och mediciner.

söndag 8 juni 2014

Sista veckan

Nu är det sista dagarna innan det blir en ny vardag för oss. Jobbet hägrar och börjar kl 8.00 på måndag morgon. Det kommer bli längre dagar för barnen på dagis, men som tur är blir det bara en kortare period.
Det är mycket som händer här i början på sommaren. Förra torsdagen hade Lions årsmöte och bjöd på aktiviteter för barnen. Vi var ju självklart där och det som var bäst om man frågar Tuva var väl som vanligt ansiktsmålningen.





















Tuva ville vara prinsessa, hur målar man det? Men det var en riktig konstnär som målade så jag tror Tuva blev mycket nöjd. Det blev sen lite karusellåkning och bus med kompisen Hanna. Skönt att få en extra dag ledigt. Nu jobbade K och jag hade stor hemtenta med deadline på tisdagmorgonen så barnen fick gå på dagis på klämdagen. De hade gjort en utflykt hem till en av fröknarna med picnic, utelek, sen hemma hos henne med film och glass. Tror inte det gick någon nöd på dem.

Sen har veckan rullat på, det har varit det sista i skolan med seminarium och tentor, återlämning av böcker och möte med mentorer. Men nu är det som sagt slut.
Lyxigt att nationaldagen inföll i fredags med ytterligare en dag ledigt. Vi packade en full picnickorg och tog cykelvagnen till valla tillsammans med 10 000 andra besökare.
Där mötte vi vänner från alla håll, dukade upp. åt och fikade, hoppade i hoppborg, kollade på kaninhoppning, viftade med flaggor och mycket mera. Man hinner inte med allt som finns att göra men Max hann i alla fall med att köra brandbil.

Blev inte så många kort tagna, tyvärr.

Men vädret var härligt och vi ville inte gå hem när det allt roligt tog slut så vi åkte ner till trädgårdförenngen. Där blev barnen blöta, smutsiga och glada.


Igår och idag jobbar K och fortsätter med jourvecka natt. Skönt att få lite tid ledigt tillsammans.
Idag skiner solen från klarblå himmel och jag har svårt att motivera att packa upp. Får väl ta den tid det tar helt enkelt, eller så får det börja regna.