måndag 26 maj 2014

Hektisk vecka

Veckan kom och gick i rekordfart och när söndagen kom var jag minst sagt rätt trött. Hela veckan har bjudit på högsommarvärme och vi har nyttjat dagarna till fullo.
Måndagen har jag redan glömt, förutom skolarbete så minns jag inte vad som hände. Tisdagen var det vårsoare på dagis. Jag har lyckats bli invald i festkommiteen och har därför hand om alla 120 korvar som ska kokas med tillbehör. Men både sång och korvkokning gick väl Tuva sjöng från tårna, Max var med sådär i tre minuter, men ha deltog säkert på sitt sätt. Trotsig trotsigare trotsigast= Max. Våran lilla sockerprins driver trotsigheten till sin spets. Tur att han är så söt. Här är en något suddig bild men Tuva står i mitten och sjunger om vårblommorna.


















Onsdag arbetade jag på dagis under em, kunde valt sämre dag att arbeta på då solen sken och temperaturen nästan visade 30 grader!!! Så den dagen försvann som en avlöning. Efter avslutat pass gick vi till trädgårdsföreningen och åt glass med Jenny och Hanna. Efter det mötte vi upp pappa K och gjorde en snabbvisit hos Angela och Alicia. Middagen intogs stående. Cyklade hem sen med två trötta barn. 

På torsdagen var det så äntligen dags för årets upplaga av blodomloppet. Tuva var taggad till tänderna. För taggad visade det sig......

Max var inte lika taggad och bestämde sig efter halva loppet att pappa fick bära honom i mål. Bekvämt. 
Åter till Tuva då, Jo hon drog iväg i täten och sprang för allt vad de där benen häll. I farten och vimlet ramlar Tuva och pappa K hittar henne sonika storgråtande efter banan. :( Stackars Tuva.
Men.... efter regn kommer solsken.





Jag tror det var 16000 startande på själva loppet så det var byst med folk. Så efter att ha plundrat alla tält med ätbart charmade Tuva till sig ballonger lite här och där. Sen var det dags för höjdpunkten, om du frågar Max illa fall....... Hoppeli hopp. Efter en lång kö var det dags att få hoppa på studsmatta med sele, och DÅ kan man hoppa högt högt!!















 Max flög och tjöt av skratt. Det var bättre än alla springlopp någonsin!


När vi cyklade hem efteråt så däckade Max i cykelvagnen och vaknade först på fredag morgon.  :)

Fredag var en lång dag med seminarium för mig hela dagen. Halvtid så att säga och jag fick försvara min uppsats. Halvtid är väl egentligen lite väl optimistiskt, men kanske 1/3 del. Fick i alla fall godkänt och kan nu lägga den bakom mig ett tag för att fokusera på sista hemtentan innan sommarjobbet hägrar. Blir ledig hela två dagar innan det drar igång och semestern krympte till två ynka veckor i juli. Nåja det får väl gå.








Lördag spenderade vi med att göra ett uppackningsryck. Det går lååååångsamt och om vi någonsin blir klara vet jag inte. Känns som ett evighetsprojekt med Sisyfos känsla. :/ Så varför stanna inne en dag som den? 
Vi var borta på fantastisk middag hos vänner och drog hem två sovande barn vid elvasnåret. 

Söndag nytt uppackningsförsök och strålande sol. Blev en tur till Bosses glassbar och traditionsenligt glassätande i domkyrkoparken. När vi väl sitter där inser vi att de blåser upp en hoppborg.....och sen kommer två ponnys....och en trollkarl.....
Av en slump hamnade vi på barnens sommarfest anordnat av domprostgården. Fantastiskt! Tuva red ponny och hoppade hoppborg, vi fikade i gräset och skrattade gott åt trollkarlen. :)

Efteråt var vi hembjudna till Andreas och Elin på grill, så söndagen avslutades med ytterligare en middag i goda vänners lag. 

Nu är det måndag och denna vecka är (förutom skola) helt blank. Phu.

söndag 18 maj 2014

Skärpning!!! Redan MAJ!

Ja skärpning gäller verkligen nu! Tycker det är så roligt att gå tillbaka och läsa bloggen som en slags dagbok och vad händer? Inget skrivet på herrejestanes massa tid. :( Surt!

Men jag har haft fullt upp, skolan ta oändligt massa tid, har jobbat med uppsatsen och då jag spenderar största delen av dagen framför datorn så blir lusten och tiden att blogga lite (minst sagt) lidande. Men nu är det vår och nya friska tag. Uppsatsen är inskickad för halvtidsseminarie. Har dock inte något halvtisarbete utan kanske en tredjedel. Blir kanske klar till sommaren 2023 känns det som. Men vad är väl en uppsats??!! :) Vi har dessutom flyttat, äntligen! Blev ett hyfsat snabbt beslut, men när vi väl hittade VÅR lägenhet fanns liksom ingen tvekan.
Vi bytte takåsarna mot småhus.























Vi har bytt upp oss till dubbel storlek i två plan, trädgård och fyra balkonger. JA vi trivs och tycker det är fantastiskt!

Nedan syns en mycket liten del av våran kartonghög. Vi pratar 105 kartonger......




















Men innan vi flyttade hann vi med det vanliga.
Vara ute och leka.





















Vara på Leos lekland med mormor





















Fira påsk, hade finbesök av mormor och morfar
Fikade ut på gården. (Saknar gården på Kullagatan, många många fina stunder där)



De firade även påsk på dagis och alla vet väl att man klär ut sig till påsk. 
Tuva och Max bestämde sig dock för att påskkärring var så himla 2013. Så Tuva ville vara ballerina och Max ville vara Blixten McQueen. Vem är förvånad?


Max har blivit så stor. Han har hunnit med sitt första frisörbesök.
Numera är barret ett minne blott.

Tuva har hunnit med ett kalas med prinsesstema, mycket populärt om man är fyra år. :)



















Våren är kommen och här är ett hav av hyacinter. Trädgårdföreningen är alltid full av överraskningar. Tur att vi har lika nära fortfarande.


Men vi har även hittat nya fina ställen här på T1. En fontän....



Som blev en pool igår när sommaren var här på besök, besöket innebar även en dag med mormor och morfar! Tack för att ni kom!
Nu ska jag bättra mig, snart slutar skolan för terminen men jobb hägrar istället.
På återseende! Snart!