måndag 11 november 2013

Kalasmaraton

I helgen har det varit kalasmaraton. I lördags var vi och firade Tuvas bästis Sigrid som fyllde fyra år. Tyvärr blev det inga bra bilder ( så denna suddiga får illustrera),  men jag kan lova att de var jätteglada och sockerspeedade. :)
Här är det iaf stilla en stund.
















Igår var det fars dag och alla möjliga kalastillfällen ska ju nyttjas. Vi skulle ha fira i goda vänners lag, men tyvärr satte elakt virus stopp för det. Så vi fick fira själva.






















Det blev tårtätande i köket med proffspappa.
Nu har vi tårta en vecka framåt, den var beräknad till lite fler än vi fyra. 

Apropå tårta så har jag inte bloggat om att Tuva blev firad av mormor och morfar här nere. De kom ner en lördag och kalasade.


Tuva fick massa fina presenter av både mormor och morfar, men även av moster Eva, morbror Jojjan och Kusinerna. Vilken lycka att ha fyllt fyra. Även Max fick lite paket. Men han var rätt nöjd över att få sitta i knät och berätta något för mormor.
Det var en jättetrevlig dag, och vi var ute och lekte i parken och promenerade till biblioteket. Efteråt blev det kalasfika hemma med tårta såklart. Det var ju nämligen mormors födelsedag också!!

Dagen gick alldeles för fort, men trevligt hade vi.
...och en bild på tårtan då...

torsdag 7 november 2013

Pumpor och Stockholm

Vi hade några dagar ledigt från skolan, eller rättare sagt, mellan två kurser. Så vi passade på att ta lite ledigt och åkte upp till sthlm några dagar för att hälsa på hos mormor och morfar.

Eftersom det var halloween så gjorde vi en pumpagubbe för första ggn. Med lite träning kan man nog få dem riktigt fina.






















Tuva och Max klädde inte ut sig och var inte och "trick-or-treat":ade ute, men tyckte det var spännande och roligt med de utklädda barn som ringde på. Roligt för barnen att göra något denna mörka årstid, varför inte?
Vi var även på skogskyrkogården och tände ljus en annan dag, så helgen går att fira med både lekfullhet och allvar.

Annars var vi och klappade fåren, tittade på kaninerna och lekte i parkleken gulsippan.






















Fårklappning och lockrop på hönsen.


Stampa i vattenpöl....

















Cykla och gunga. Det är nöjen som slår det mesta. Leka alltså.

Alltid skönt att komma hem till stockholm några dagar, men det blir inte så stora aktiviteter utan att gå till parken räcker långt, både för mig och för barnen.
Vi tog med oss lite picnic en annan dag och fikade i parken medan solen mest lyste med sin frånvaro.






















På lördagen kom pappa K upp till Stockholm. Sen på söndagen hann vi även träffa farfar och farmor Hoda, Guffa och Lina. Kort intensivt, men som alltid trevligt.

Nu är vardagen här igen och barnen går åter på Änglastämman, men försöker göra dagarna så korta som möjligt. På lördag ska vi på kalas, och på söndag är det fars dag, så vi får väl fira i dagarna två.