söndag 28 oktober 2012

I stallet

Igår sken solen från en klarblå himmel och det var bara en sådan där dag man minns när det blir vinter. Hösten när den är som bäst.
Vad gör man då? Jo man hyr häst (i detta fall en ponny vid namn Arrow)

Angela, Alicia, Tuva och jag åkte till 4H gården i ljungsbro, otroligt vilket fint ställe. Det fanns massor av olika djur, allt från höns, kaniner, getter, grisar, hästar och någon ko.
Vi fick en något bångstyrig ponny som tjejerna fick turas om att rida på. Just det där med att turas om är inte alltid så lätt, men det gick ändå rätt bra.

Tuva klappade på stallkatten som var söt och snäll och njöt i solskenet.
I stallet och fixar i ordning.

Tuva på hästryggen.



Smörgås efteråt smakar gott. Vi hade en superhärlig dag. 

onsdag 24 oktober 2012

Bockarna Bruse

En av Tuvas absoluta favoritsagor och sånger är den om bockarna Bruse. Jag tror hon tycker den är lite spännande och när stora bocken Bruse får stånga ner trollet i ån, ja då är hon nöjd. :)
Idag skipade vi dagis eftersom Tuva ändå bara får vara där tre timmar samt att det blev väldigt sent igår, och alla var trötta. Istället packade vi med oss fika och korv och åkte till valla för att leka och kolla på djur.
Solen saknade vi, och det var rätt kyigt ute, gott med varm korv då.
På valla hade kaninerna flyttat in och bara hönsen gick ute och kacklade. Synd sa Tuva och undrade vem som nu skulle få morötterna som vi hade med.
Men kolla....

Bockarna Bruse! Getarna som Tuva sa :) De fick morötterna.















Sen vaknade Maxen och ville också vara med och busa. Tuva flyger flygplan i bakgrunden, hon ville häromdagen flyga med moster Eva, kanske till kaninlandet?






Vi var rätt ensamma där, men det var mysigt ändå.

tisdag 23 oktober 2012

Minnen

Satt och läste gamla inlägg i bloggen och blev både glad och lite vemodig. Tiden går så fort och jag hinner inte riktigt med. Kanske är det höstdeppen som också har satt klorna i mig, men just nu är det rätt nedåt.  : /
Trist att jag inte hinner dokumentera Max första år på samma sätt som Tuvas, men jag vet inte, tiden och lusten försvann någonstans ner i blöjhinken. Nu är jag dock sugen på att blogga igen och ska försöka få till lite mer frekventa inlägg.

Höst ja, idag har vi haft ett fantastiskt fint höstväder, äntligen, efter veckor med regn och kyla. Solen sken och sken och sken. Fint. vi var i helikopterparken en stund på em. Uppskattat!

Fast först var jag med Maria och Maja och lunchade på stan, trevligt. Lite shopping blev det också, ett par kängor till mina fötter och flourskölj till mina tänder.
Sen hämtade jag hem Rosa Kaninen från dagis.



















Minus öronen så var detta tjejen jag fick hem från dagis. Lyckligare än någonsin.

När Tuva inte är kanin så är hon prinsessa. Eller en kaninprinsessa.















Max då, jo han KLÄTTRAR på allt! Ingen som helst självbevarelsedrift på den killen. Vi har varit tvungna att sätta en grind in till köket då vi hittar honom överallt utom på golvet. Nyss lämnade jag grinden öppen och några sekunder senare hittade jag Max så här.


















tisdag 16 oktober 2012

Höst

Bildbomb från oktober.

Vi har numera en treåring här hemma.
Födelsedagen firades hos mormor och morfar då pappa var på kurs i uppsala.

En nyvaken Tuva öppnar paket.
Så här många år är Tuva nu.

Max





På promenad


I gulsippans parklek,  kul tyckte Tuva och Max med cyklar. Jättefint både väder och park.

Vi hade kalas för Tuva med lite vänner, hon fick äntligen bli kanin nästan på riktigt då hon fick kaninöron av gudmor! :)


Åter i linkan, på väg hem från dagis.
Max har smakat på sand. Gott.

En kväll i trädgårdsföreningen.


























Idag träffade vi Livia och Andreas och grillade korv i skogen.
Så ni där nere i medelhavsvärmen, njut, här är det HÖST!
:)

Lovar att bli bättre på att blogga.