tisdag 15 november 2011

Grill och trauma

Vädret ute signalerar inte direkt november, mer september. Solen sken idag från en klarblå himmel och totalt vindstilla. Härligt! Vi tog en tur till Anna och Elias och grillade korv.
















Tuva och Elias i solen med varsin hot dog
 (innan Wilma snodde Eilas korv..)















Maxen i solen.


















Korv och päronMer är toppen när man är två år!
















Max vill gärna sitta upp i vagnen en stund så han kan se sig omkring och vara sitt sociala jag.
Efter bus ute så tog vi en fika inne. Småkottarna fick mjölk och storkottarna saft och bulle, dock ratade Tuva (som oftast) fikabrödet och snaskade på ett korvbröd. Hon får välja själv.
Sen blev det bus i soffan och då kom traumat. Tuva ramlar och slår sig, rejält. Aj aj aj, vilken ledsen tjej. :(
Verkar som nyckelbenet fått sig en rejäl smäll och i skrivande stund så vill hon ffa inte använda sin vänsterarm. Stackars liten.
Lite lugnare aktivitet blev det, så Tuva och Elias målade och gjorde handavtryck.















Ser rätt slafsigt och blodigt ut, men det är bara rödfärg.















Maxen gjorde vad han brukar. Skrattar. Sötunge!
Vi får se om det blir dagis för Tuva i morgon, för hon har ont och det kanske blir lite väl vilt på dagis för henne. En sådan fraktur läker ju så fort så några dagar med vila kan ju kanske vara bra. Nåväl, någon ggn ska vara den första.

torsdag 10 november 2011

Vadstena

Idag träffade vi Anna, Henrik och Elias (+ de två små Måns och Nemi) och åt lunch. Solen sken och vi fick utflyktsidéer. Det blev en tur till vadstena för att mata "ankorna".

Väl i vadstena så lös "ankorna" med sin frånvaro.
Så Tuva och Elias åt ank-bröd.















Mellis på en bänk med lite snack vänner emellan.


















Wilma såg också till att få mellis.
















Fina Wilma grånos.
Sen åkte vi till motala och hämtade upp Kenneth som slutat för dagen. Åkte via Ö&B och shoppade, Tuva hittade en stapel med makrill och vips så var de jättroliga byggklossar.

onsdag 9 november 2011

Snurrigt värre

Underbart härligt väder idag.
Vi tog en promenad till parken på em.























































.....och lite gung.....



















Maxen.

tisdag 8 november 2011

Kalas, prickar och sthlm

Jag är helt värdelös på att blogga......men jag skyller på att kamerans laddare var borta....
Nu är den åter så jag gör att försök.

Tuva hade kalas i dagarna två, på lördagen kom mormor och morfar, farfar och Hoda. På söndagen kom ett helt gäng kompisar och en knippe barn. Trevligt, högljutt och en mkt glad Tuva.




'










Massor av presenter, dockvagn, Maxböcker, pippiböcker, dockservis,  play-doh, ullunderställ till vintern, spis, kastruller till spisen, hårgrejer, badskum, kritor, badkritor, badleksaker, sparpengar, massor av dockskåpsmöbler och dockor. Jag har säkert missat hälften.....

















Sen har Maxen varit sjuk, riktigt sjuk. Vi spenderade ett dygn på sjukhus med hot om sondmatning och blåspunktioner...usch, det var inte roligt alls. Hög feber och riktigt risig. Sen kom prickarna och vi konstaterade att tioveckor gamla Max fått en hejdundrande tredagarsfeber.


















Sen tog vi oss upp till sthlm några dagar, så skönt.
Vi passade på att gratisfotografera, Tuva höll ihop ett tag, men tyvärr så var det glapp på fotografens blixt, så de bästa bilderna bilderna på Tuva gick inte att använda....så hon ser lite imbecill ut, men söt ändå. :)







































Vi får se vad vi beställer när vi får hem bilderna.
Apropå bilder så hittade jag några roliga bilder i kameran.















Dagarna i stockholm var lugna och förutom fotografering hann vi äta lunch på IKEA och kolla på bil tillsammans med morfar. Bilköp ligger på att göra listan, men just nu hinner vi inte med, så vi får se. Vi behöver en bil som är större, och det snart.
En dag gick vi till gulsippans gård, och Tuva var i sitt esse, de har nämligen får, kaniner, höns och tuppar. Mycket populärt. Får göra ett nytt besök vit nästa vända. Vår "nya" vagn har varit suverän, jag som dissat vagn på längden, är helt såld på vår Phil and Teds. Så kan det gå.
I morgon ska Tuva gå på dagis igen, vi har varit hemma två dagar då hon varit så hostig och snuvig. Men nu klättrar vi snart alla på väggarna och Tuva är pigg igen. Skönt för oss alla.
Åter sthlm i slutet på månaden. Längtar.
Då kanske Tuva och mormor löser mer korsord.