lördag 27 februari 2010

Vinterfestival


Häromdagen var vi bjudna på lunch till Liz och flickorna, mycket trevligt. God mat och massa snack. Tuva tycker det är hur läckert som helst att vara där med alla spännande saker.















Här är Maeve och Tuva.











Just nu är det "vinterfestival" är i sollefteå med hundspann, skoteråkning och mat i tältkåtor, charmigt. Så norrland. Snön vräker ner så det är bra träning att släpa barnvagn i djup snö.

Hade varit häftigt att prova hundspann, men Tuva får väl åka efter Wilma nästa år istället





Idag tog vi en lättlunch enl tradition på Westerlunds. Som alltid mkt trevligt. Här är Tuva i Mickes famn.

Ikväll har vi blivit bjudna hem till Micke, Madeleine och Noah, ska bli trevligt. Pappa K jourar så nu får Tuva och jag lite vuxensällskap.

onsdag 24 februari 2010

Uttråkad Tuva och stelbent mamma

I dag har vi varit hänvisade till inomhusaktiviteter då termometern visade hela -30 i morse. Alltså ingen babyrytmik.
Tuva tycker att det är ganska tråkigt när ingenting händer, så jag har försökt roa liten så gott det går.
Är rejält öm i kroppen efter gårdagens aktivitet- mamma barn gympa. Det var mycket bättre än vad jag trodde och mycket tuffare. Hade Tuva som extravikt under vissa övningar och idag har jag grym träningsvärk.


Här testar Tuva sitt "nya" gym. Varför inte smaka på det???



Funkade en stund i gymmet, men sen skulle hon bara studsa i knät igen.











Sen fick Tuva en lektion i konsumtion genom att leka med ett kvitto från konsum.....















vilket var roligt i fem minuter.....




















Efter en rejäl milkshake somande sen liten och sov rätt länge.

I morgon hoppas vi att det blir lite varmare så vi kan gå ut en stund.

måndag 22 februari 2010

Babysim med Pappi!

Så var det måndag igen och åter dags för babysim.
Idag kunde Kenneth hänga med och bada med oss, jättekul!!
Tuva tyckte periodvis att det var riktigt roligt och berättade för alla hur kul det är (och hur hemskt det är också)

Men faktiskt så plaskade hon en hel del och "simmade" i badringen en stund, så det positiva överväger.



Det enda som inte riktigt passar egentligen är att Tuva har sin sovstund vid 12-tiden vilket innebär att hon blir väckt när vi ska åka och hon blir helt slut efter badet.
Tuva fick ett sammabrott vid påklädning och däckade sen i pappas famn.

söndag 21 februari 2010

Helgen i bilder

Helgen börjar ta slut redan, trist.
Pappa K hade jour fredag så jag fick ensam roa liten, gick sådär.

Sen kom Wilma och då blev det liite roligare.
Wilma är oerhört försiktig och snäll med Tuva, kollar alltid när vi kommer hem att liten också är med. Igår så log Tuva åt Wilma första ggn :)
Fredagskvällen var vi på kaffe och tårta hemma hos Malin som fyllde år. Trevligt och gott.


Lördagen bjöd på något som blivit tradition, träff med fika och snack med fam Kickinge, Karolina, Madeleine & Noah. Som vanligt jättetrevligt. K hängde med, tappert efter att ha jobbat hela natten, men började krokna lite lätt framåt em.
Tuva var aktiv som alltid, hennes nya sak är att hon helst ska stå upp, hela tiden.

Man ska bara hålla henne i händerna så blir hon jättelycklig.
Tuva älskar när man busar med henne, man ska studsa, hålla, bära, busa så är det ju jättekul!!! Så fröken studsade sig igenom melodifestivalen under kvällen och däckade utmattad i sin säng framåt elva tiden.











Idag har vi haft en riktig innedag, kallt och blåsigt ute, det snöade horisontellt. Tuva somnade i mitt knä när vi tittade på film, men som vanligt blev det en 20 min powenap. Sen full fart igen.













Kanske för mycket sånt här???






I morgon är det dags för babysim igen, ska bli riktigt roligt.

fredag 19 februari 2010

Morgonmänniska

Nej nej, det är jag inte, men har fått inse att Tuva gärna vaknar innan K väckarklocka ringer, dvs runt sex-tiden. det vore väl inte hela världen om det inte vore för att liten gärna ylar till midnatt. *gäsp*
Brukar försöka roa henne i sängen och samtidigt småsova lite, går väl sådär. Efter en stund brukar det söta gahhhgiiiiuhhh övergå till IIIIIIIIIIIIIiiiiIIII
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄäääää. Då är det dags att gå upp.
Som tur brukar Tuva tycka det är rätt ok att iaf en stund ligga och gymma lite så man har en chans att borsta tänder och släppa ut Wilma, och har jag tur så blir även sängen bäddad.



Nu har tösen självklart somnat gott i sin säng för sin förmiddagslur, kanske skulle man krypa ner i den nybäddade sängen???         

torsdag 18 februari 2010

Hopp hopp!!

Hurra hurra!!! Tuva ökar i vikt som hon ska. Idag var vi på BVC och vägde och mätte. Tuva protesterade som vanligt när vi kom till avsnittet kläder av/på, annars skötte hon sig och log stort till alla som uppmärksammade henne. Idag vägde hon 5610 g. :)
Efteråt träffade vi pappa K och åt lite lunch tillsammans.

Trevligt sa Tuva. Somnade sen i min famn, men vaknade lagom tills det var dags för K att gå tillbaka till jobb.















Sen åkte vi hem till Malin och tog en fika. Tuva fick testa Noomis hoppgunga och gissa om det var populärt! Hon skrattade så hon nästan kiknade. En sån ska vi skaffa!!!

Om någon har en att sälja, hör av er!!











Efter kaffe och hoppande tog vi en långpromenad i kylan. Skönt men det bet i kinderna ordentligt. Tuva slocknade som vanligt nerbäddad i vagnen.















Solen sken över remsle så vi som var på andra sidan älven fick skina bäst själva.
Här är Malin, Wilma och två småtjejer dolda i sina pansarvagnar.

onsdag 17 februari 2010

Dagens sånglektion

Kvällen blev lång eftersom Tuva vaknade upp klarvaken framåt halv tolv tiden. Då var det bara bära, vagga och vyssja tills liten somnade i famnen totalt slut.
Sen sov hon bra hela natten för att vakna vid sju tiden, jätteglad, jättepigg och väldigt pratsugen.

Bestämde att det fick bli babyrytmik idag eftersom fröken var så pigg, trots att jag kände mig ganska urvattnad och dessutom rätt snuvig.
Tuva gillar verkligen rytmiken, mest att titta på andra bebisar och få chansen att stå och lägga av delfintjut. Det är grejer det!!!

Här sitter Tuva och väntar på att jag ska plåga in henne i overallen, modernt tortyredskap....


Efteråt så gick vi ett gäng ner till Westerlunds och åt lunch, mkt trevligt. Tuva sov hela vägen dit (typ fem min) sen vaken vaken vaken. Andrea förbarmade sig över mig och hade Tuva en stund, tack! Kanske lärde sig fröken lite tyska också.

Igår tyckte jag mig känna lite vassa kanter i munnen, men K var tveksam. Idag kände Malin efter och precis på samma ställe sa hon att det var lite vasst. Kanske är det därför liten har varit så skrikig och orolig senaste dagarna?? Skulle ju iaf kunna förklara en del. Vi får väl se om det dyker upp några små tänder snart.

tisdag 16 februari 2010

Utflykt till Kramfors

Idag hade Malin och jag planerat en tripp till metropolen kramfors med shopping och en fika hos Ulrika med Alice. Alice föddes samma dag som Tuva, bara någon timme efter fröken i fråga, och Ulrika och jag delade rum på BB.
Självklart var det jättetrevligt att ses igen, Alice hade växt massor sen sist och Ulrika minskat (något man inte kan säga om varken mig eller Tuva, hon är sparvlik och jag elefantlik....)
Tuva visade sig från sin sämsta sida genom att gallskrika stor del av tiden vi var där.... inte så kul... tom Malin tyckte Tuva var ovanligt skrikig, vilket inte säger lite.
Noomi och Alice låg iaf och sötade sig tillsammans, men Tuva fick inte vara med och sabba stämningen. Ulrika hade en hoppgunga som jag är övertygad om att Tuva skulle gilla om hon hade kunnat samla sig en stund, men icke. Nåja trevligt och god fika.

Sen blev det lite shopping, hittade en hel del fina kläder till Tuva (hur många klänningar behöver en fyramånaders????)  men inget till mig.  Blev även en sväng till dollarstore och brände av ett gäng hundralappar på typ tvättmedel och toapapper. Tuva satt i vagnen med mindre glad min och var så där på gränsen hela tiden. Inte så att man direkt blir på shoppinghumör då.
Efter hemkonsten har skrikfesten kulminerat till ett riktigt party, totalt otröstlig ledsen liten.

Med rosiga kinder och blanka ögon har Tuva blivit runtburen av pappa hela kvällen, men nu har liten däckat, och snart pappa också. Får se om det blir ngn babyrytmik i morgon eftersom tösen inte verkar helt kry.

måndag 15 februari 2010

Babysim igen

Så var det åter måndag och babysim. Det var ggn nr fem och förra veckan gick ju över förväntan och även idag funkade det relativt ok. Tuva hade kul plaskade och lyckades själv doppa ner ansiktet ggr flera.  Sparkade sig fram i badringen och skrattade.

Men...
Sen blev ngt fel, badankan hade fel färg, vattnet var för vått, badbyxorna för fula....så sen körde Tuva igång med sin sopranstämma. Dags att gå upp mao.
Dock är jag ändå imponerad av den lilla envisa fröken som faktiskt accepterade duschen efteråt OCH hårtvätt utan att protestera alltför mkt.


Lite sur var hon nog allt, men somnade i bilstolen sen i vanligt ordning.
Efteråt tog jag och Malin en långpromenad med flickorna sovandes i varsin vagn och Wilma fick följa med. Skönt men kallt.




Igår tog vi det bara lugnt, otroligt vackert väder så vi var ute tre timmar och gick. Wilma busade massor och var rätt sliten efteråt. Tuva var dock pigg och ville bara busa med pappa.


Sen tröttnade fröken och lät massor så då fick hon åka sele tills det blev en bajskatastrof.
Tur att jag hade tvättstugan... Bärsele numera nytvättad och Tuva fick sig också en tvångstvätt i diskhon.


Efter tvätt så var allt jättebra igen och mer bus!
Tuva fullkomligt äääälskar att flyga högt högt!!

lördag 13 februari 2010

En kall dag med mycket värme

Tuva vaknade tidigt i morse, klockan hade inte ens hunnit bli åtta. Men med en sån här sötnos så var det bara att vakna till själv och masa sig ur sängen för att göra frukost.




Sen packade vi in Tuva i overall och vagn samt oss i långkalsong och mössa och promerade till Westerlunds för lite trevlig fikaträff med Madeleine med Noah och fam Kickinger. Tuva var på lite lätt gnissligt humör sov en stund, så jag passade på att bära runt en stund på godingen Jacob.
Bra träning och förhoppningsvis brände man någon extra kalori. :) Apropå bränna kalorier så har vi anmält oss till mamma-barn gympa, så det ska vi iaf prova.




Efteråt tog vi en promenad i kylan medans våra små sov, iaf ett tag. Här är två stolta pappor! :)













Eftermiddag och kväll har Tuva varit på ömsom sol och ömsom åskväder. Det som var roligt var att leka flygplan med pappa, bli buren, prata med sina fiskar. Allt annat har varit åska. Men huvudsaken är att Tuva iaf mår bättre än igår. Lite snuvig ffa, men ingen fara annars.

Flyga höööögt  är jättekul!!!

fredag 12 februari 2010

Tant Doktor

Idag har det inte varit en bra dag...


Morgonen började som vanligt, Tuva åt och hade det mysigt i sängen, med massa Tuva prat.
När det började bli sen fm beslutade vi oss för att gå ut, lite kallt men ack så vackert. men...
.....fröken blev rejält rosslig och pipig i andningen....
Ringde till pappa K som ansåg jag skulle kontakta barnmottagningen, de tyckte att vi skulle komma in.
K fick komma hem och vända tillbaka mao.

Så istället för en härlig promenad i kylan blev det en rask promenad till sjukhuset.
Där fick Tuva träffa tant doktor som lyssnade och tittade och vad jag förstod (och fick tolkat via Kenneth eftersom Tuva vid det laget tjöt i 120 dB) så var hon lite röd i ena örat, lite virusblåsor i halsen samt något rosslig på höger sida. Alltså virus.
Har superdåligt samvete för att vi var ute igår och träffade andra bebisar, men Tuva var och är väldigt pigg och feberfri, men dock hostig.

Lite ynklig är hon dock i kväll och vill helst bara sitta i pappas famn.
I morgon är en ny dag, och i värsta fall finns alvedon och bricanyl hemma, men just nu är det bästa famn, napp och tutte det som gäller.

torsdag 11 februari 2010

Mammafika

Idag tog Tuva och jag en långsam morgon, jätteskönt. Fröken är ju ffa hostig och snörvlig men pigg ändå.
"Oktober-mammorna" hade bokat lunchträff idag, så vi tog oss ner till city.
Som vanligt var det jättetrevligt och det är så roligt att följa alla bebisars utveckling och framsteg och att babbla massa bebissnack och annat skvaller. Jag trivs verkligen mycket bättre med att vara mammaledig än vad jag trodde och faktum är att jag inte saknar jobbet alltför mkt.
Här är vi oktober-mammor:

Malin med Noomi.


Emma & Lukas
Emilia & Irma Louise
Malin & Olivia
..och sen fick vi dit Jeanette med lilla Wiggo tre v. Jisses så liten, men ack så söööööt! Ville inte väcka liten, så det blev ett smygfoto i vagnen.

Tuva skulle ju promt vara vaken hela tiden med resultatet tårar i klass med Koh-i-Noor diamanten.
Vilken dramaqueen vi har.

Sen blev hon så trött att hon totalt däckade på min arm och faktiskt sov en stund.
Väl hemma har hon hållt oss igång, som vanligt, men förhoppningen är att fröken snart ska somna i egen säng.

onsdag 10 februari 2010

nähä

Är det någon som vet var man kan uppgradera sitt minne???
Det var IGÅR vi skulle vara på BVC. *suck* Tur att mitt huvud sitter fast annars skulle jag väl glömma det lite här och var.

Tvingade på Tuva alla kläder, overall och mössa innan jag insåg det här med datumet, och jisses vem var superarg, jo Tuva. Så det var bara att ta sig ut för en ny promenad, vilket gladde Wilma!

Mötte upp Malin och Noomi, sen blev det en ny långprommis som avslutades med en fika på café Petter. När vi gick hem råkade jag slinka in på loppisen och en ny mössa till Tuva fick följa med hem, till frökens stora förtret. :)


Nu är vi trötta i fötterna och rätt mosiga efter dagen, men det har varit en mkt bra dag ändå.

host host

Tuva har hostat stor del av natten, staaaaackars liten. Dock verkar det som hon sovit bra ändå för humöret är lika soligt som vädret ute.
Underbart vacker ute idag, strålande sol -8 och klarblå himmel. Ska det prompt vara vinter ska den vara så här!
Tuva, Wilma och jag mötte upp Liz med yngsta dottern och sen tog vi en långprommis.
Skönt och mkt trevligt.
Tuva somnade i vagnen men vaknade precis innan vi kom hem, hungrig! Det serverades dubbel milkshake och sen lite mys i sängen.



Snart ska vi iväg till BVC för vägning, ska bli intressant att se hur mkt fröken har ökat i vikt.



 

tisdag 9 februari 2010

Virus


Liten Tuva har åkt på ngt virus... :( Det har hostats och rosslats hela natten, stackars liten.








Nu verkar iaf saker och ting vara betydligt bättre eftersom hon ligger och jollrar i våran säng och gör tappra försök att äta sin fot.


Godmorgon!!

måndag 8 februari 2010

Baddags



Idag var det igen dags för bad på österåsen. Skam den som ger sig. Tuva har ju definitivt inte varit positivt inställd till bad, men det lossnar lite för varje ggn.








Tuva har fått på sig badbyxorna..... snart poolen...


...och Tuva hade jättekul!!! För första ggn någonsin var detta med att bada kul! Det skrattades och plaskades, "simmade" med badring, fick vatten på huvudet, blev blöt i håret. :) Sen kom en liten gråtattack när vi gick upp, men den varade inte länge. Även duschen efteråt funkade bra, och det var inga problem att tvätta kalufsen på tösen. Härligt!!





 Tuva nyduschad.

















Sen somnade fröken gott och sov länge.

söndag 7 februari 2010

Vinterdag


Idag har vi haft strålande vinterväder, mkt mkt härligt!! Tillsammans med fam Skarin, eller delar av den, upptäckte vi nya områden på andra sidan älven. Iaf för oss nya. Härlig pulkaåkning. grillning av korv och pinnbröd (det var länge sen...) varm choklad och macka. Tuva tyckte att det var onödigt att sova bort en sån fin dag och höll sig vaken mesta tiden, som vanligt. Wilma tiggde korv av allt och alla, krävde kel och sprang upp och ned i pulkabacken, så nu är hon trött.





Kenneth och Malin hade race. :)









Tuva nöjd i pappas famn.